Verschillende sociale organisaties uit Turnhout hebben de handen ineen geslagen om de slachtoffers van de Boerenkrijglaan te helpen.


Wil je graag je steentje bijdragen? Dat kan!

Financiële giften zijn welkom op de rekening van Samana BE31 068 936 663 955 met vermelding Warm Turnhout (Fiscale attesten kunnen niet gegeven worden)


Wil je graag in goede staat verkerende goederen schenken? Stuur een mail met foto naar warmturnhout@gmail.com

Wanneer er een match is tussen de noden van de slachtoffers en je aanbod zal een vrijwilliger van het Weggeefhuis contact met je opnemen.


Er komen enorm veel mails en berichten binnen. Het lukt daarom niet om iedereen te antwoorden. We zijn daarom niet minder dankbaar voor het aanbod.


Heb je de lijst van Tonio Caruso https://bit.ly/turnhouthelpt. al ingevuld? Perfect! Ook deze gegevens bekijken we.

De Frakstok

Hang een jas, sjaal, handschoenen aan De Frakstok en geef een ander de warmte die hij of zij nodig heeft, want warmte kan je geven. Het is de tweede keer dat we de ophaling van warme kledij organiseren, maar daarnaast willen we in dit vreemde jaar ook aandacht geven aan wat kleine attenties kunnen doen. 


Een babbeltje wanneer je ergens in de rij staat, een vriendelijke knikje wanneer je iemand passeert op straat, een handje hulp aan je klasgenoot die het moeilijk heeft met digitaal leren, een klopje op de raam van de eenzame buurman... kortom, help waar nodig en wees lief voor elkaar.


We wilden strooizout zijn en de weg naar beiden open maken. Daarom plaatsen we ook dit jaar verschillende Frakstokken bij handelaars in Turrnhout en omstreken.

Het doel van De Frakstokken, is sensibiliseren: Ze zijn een wegwijzer naar organisaties die nood hebben aan warme winterkledij voor daklozen, mensen in armoede, mensen die letterlijk nood hebben aan wat warmte.


Door de coronacrisis en de bijhorende maatregelen kunnen we helaas niet voluit gaan, maar willen zeker het nodige doen om de doelgroep te bereiken en hen helpen te overwinteren.


Wil je iets aan De Frakstok hangen of afhalen? Respecteer dan steeds de veiligheidsmaatregelen. Blijf niet langer dan nodig is en plaats zeker geen dozen of zakken aan De Frakstok, hiervoor kan je best rechtstreeks contact opnemen met De Frakstok. Samen bekijken we dan de verschilllende mogelijkheden.


Bedankt aan alle handelaars en instanties die dit project mee ondersteunen.


Wil je ons helpen? Dat kan, je kan Peter of Meter worden en zo een Frakstok onder je hoede nemen. Interesse? Neem dan snel contact op met ons.


We wensen u en iedereen een warme, liefdevolle en veilige winter toe!

Inge, Jeroen en Bart

Bart Verdonck-Inge Jansen-Jeroen Ooms